• Maslinovo ulje10 ml
  • Biber1 prstohvat
  • Dukat Brzo & Fino
    slatka pavlaka500 gr
  • So1 prstohvat
  • President camembert2 kom
  • Badem20 gr
  • Lešnik20 gr
  • Suvo grožđe20 gr
  • Mlada salata (razno)20 gr
  • Mini paradajz20 gr
  • Balsamica30 ml
  • Tost4 kriške

Camembert punjen oraščastim i suvim voćem uz mladu salatu sa jabukom

Bela plesanj na ovom siru čuva njegove osobine, a kako dozreva postaje kremastiji i aromatičniji...

Kulinarski savet

Camember je najbolji izbor za sirnu paletu, a sečen na komadiće odlično pristaje svakom sendviču. Izvrsno se slaže sa ohlađenim mesom, oraščastim plodovima, bobičastim voćem, breskvama, mandarinama, jabukom ili kruškom, a poslužiti ga možete uz vina chardonnay, bordeaux ili penušavo vino.

  1. Očistite salate i osušite ih. Mini paradajz operite i izrežite svaki na 4 komada.
  2. Izdrobite na sitno bademe i lešnike pa dodajte suvo grožđe, koje je prethodno odstajalo u vodi nekoliko sati, i sve ponovo izmešajte.
  3. Dodajte pavlaku dok ne dobijete gusti krem.
  4. Zapecite kriške tosta i namažite ih kremom.
  5. Isecite tost u krug po dimenzijama camemberta.
  6. Camembert prepolovite i tako ćete dobiti dva koluta.
  7. Između ta dva koluta stavite tostirani punjeni hleb.
  8. Isecite 4 komada po osobi i poslužite sa salatom, mini paradajzom, gustim balsamicom i maslinovim uljem.