• Dukatos jogurt2 čaše
  • Ricotta Santa Lucia100 g
  • Spekulas keks120 g
  • Maline200 g
  • Smeđi šećer90 g
  • Vode200 ml
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 štap cimeta

Jednostavni desert u čaši

Priprema

Prvo pripremite voćno preliv:  vodu, šećer, cimet i vanilu stavite zajedno u šerpu i kuvajte da provri. Kada provri, uz povremeno mešanje kuvajte još 10-ak minuta. Dodajte maline i kuvajte 15-20 minuta pa sklonite sa vatre i ostavite da se hladi do služenja.

Kada se preliv od malina prohladi keks usitnite u elektičnoj seckalici.

Dukatos grčki jogurt pomešajte sa rikotom i medom pa mešajte dok se smesa potpuno ne sjedini i grudvice od rikote ne nestanu.

U šest dezertnih čaša ravnomerno rasporedite smesu od jogurta pa zatim ravnomerno rasporedite i meleveni spekulas keks. Za kraj, sloj keksa prelijte prelivom od malina. Tako pripremljen desert možete da služite odmah ili da ga pre serviranja dobro ohladite u frižideru.

Recept pripremila Milica Šumaković

Somboled recepti - Jednostavni desert u čaši