• Biber1 prstohvat
  • Dukat Brzo & Fino
    slatka pavlaka1 dl
  • So1 prstohvat
  • Dukat Brzo & Fino
    neutralna pavlaka200 gr
  • Sveže povrće500 gr
  • Griz50 gr
  • Gauda100 gr

Zapečeno povrće sa grizom i pavlakom

Ovaj jednostavan recept izvrstan je izbor za dodatak glavnom jelu, zahvaljujući visokoj hranlljivosti, uz malo mašte i čašu dobrog vina lako se pretvara u samostalan obrok. Prijatno!

  1. U slanoj ključaloj vodi 3-5 minuta prokuvajte 500 g svežeg mešanog povrća prema želji (šargarepu, brokoli, grašak, karfiol, kukuruz, prokelj).
  2. Zagrejte 200 g Dukat Brzo & Fino pavlake za kuvanje i umešajte 50 g belog pšeničnog griza i 100 g rendanog sira gauda.
  3. Oceđeno povrće složite u vatrostalnu posudu, posolite, pobiberite i prelijte umakom od pavlake i griza.
  4. Zapecite 5-7 minuta u rerni zagejanoj na 200ºC.
  5. Poslužite vruće.