• So1 kašičica
  • Dukat trajno mleko sa
    2,8% mlečne masti200 ml
  • Šećer1 kašika
  • Glatko brašno600 gr
  • Dukat Brzo & Fino
    kisela pavlaka200 gr
  • Ulje100 ml
  • Suvi kvasac1 kom
  • Žumance1 kom
  • Prašak za pecivo1 kesica
  • Susam50 gr
  • Mak50 gr
  • Kim50 gr

Brzo & Fino kiflice

Tople i fine domaće kiflice obavezna su kulinarska navika svake prave kuvarice. Donosimo vam Brzo & Fino recept sa Dukat kiselom pavlakom koji će, nakon što ga jednom isprobate, postati vaš recept broj jedan.

  1. Pomešajte 600 g glatkog brašna, prašak za pecivo i kašičicu soli.
  2. Dodajte 100 ml ulja i 180 g Brzo & Fino kisele pavlake sa 12 % m.m. i promešajte.
  3. Posebno pomešajte 200 ml toplog mleka, instant suvi kvasac i veliku kašiku šećera i ulijete u gotovu smesu.
  4. Zamesite u glatko testo, podelite na četiri dela i razvaljajte na 1/2 cm debljine.
  5. Isecite na trougliće i oblikujte u kiflice.
  6. Zagrejte rernu na 180ºC.
  7. Kiflice slažite na namašćeni pleh i ostavite u kuhinji na toplom 10-15 minuta.
  8. Premažite žumancem i po želji pospite susamom, kimom ili makom.
  9. Pecite u rerni 10-15 minuta.