Lactalis u svetu

Lactalis grupa – svetski lider u mlečnoj industriji

Lactalis Grupa je najveći svetski proizvođač mleka i mlečnih proizvoda. Osnovana je 1933. godine kao porodična sirana u Lavalu u zapadnoj Francuskoj, gde joj je i danas sedište. Najveći je svetski proizvođač sira i evropski lider u kategoriji mleka, maslaca i pavlake.

Lactalis Grupa danas ima 60.000 zaposlenih u 76 zemalja. Sa 211 proizvodnih pogona u 37 zemalja i godišnjim obrtom većim od 16,5 milijardi evra, nalazi se među 15 vodećih prehrambenih grupacija na svetu. Prema količini otkupljenog svežeg sirovog mleka, Lactalis zauzima treću poziciju na svetu sa godišnjim otkupom od 15,6 milijardi litara mleka.

Rast grupacije zasnovan je strategiji razvoja tri globalna brenda – Président, Galbani i Parmalat. Takođe, u fokusu grupe nalaze se i drugi internacionalni brendovi kao što su Lactel, Celia, Nestle la Leitiere, Dukat, Bridel, Santal, Salakis i Black Diamond kao i regionalni i lokalni brendovi poput Puleva, Alpsko mleko, Mama Luise, Nesquick, Societe Roquefort, Kunin, Mu, Ladorna, Bel Paese i drugi.

President Galbani Lactel La laitiere Dukat Celia Societe
Seriously strong Salakis Teama milk Food master Lauki Flor de esgueva Mamma Luise