Somboled danas

Kompanija Somboled danas se nalazi u samom vrhu mlečne industrije u Srbiji, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mleka i novih, inovativnih mlečnih proizvoda. Godišnje preradimo 55 miliona litara mleka i plasiramo preko 45.000 tona gotovih proizvoda na tržište Srbije. Naši proizvodi se danas nalaze pod kapom robnih marki Dukat, President i Galbani, koje su jedne od najpoznatijih robnih marki mlečnih proizvoda u Srbiji i vodeće u regiji. Dugogodišnji uspeh Dukata, Presidenta i Galbanija ogleda se u zdravim, ukusnim i svežim mlečnim proizvodima omiljenim među potrošačima.

Somboled danas

U maju 2007. godine Dukat mlečna industrija pa tako i Somboled, dodatno jačaju svoje tržišne pozicije i poslovanje ulaskom u sastav francuske Lactalis grupe, danas jedne od vodećih mlečnih grupacija u svetu.

Naši brendovi

Na tržištu Srbije, kompanija Somboled svoje proizvode plasira pod robnim markama Dukat i President. 

Dukat u Srbiji je brend svežeg i trajnog mleka, jogurta i pavlaka. Ulaskom u sastav Lactalis Grupe, Dukat brend je ojačao svoju poziciju i danas se nalazi među najsnažnijim brendovima Lactalis Grupe. Dukat danas uspešno odgovara na želje i potrebe potrošača u Srbiji i širom regije. Inovativnost, insistiranje na kvalitetu i primena najnovijih dostignuća u prehrambenoj i mlečnoj industriji, omogućili su Dukatu regionalno vodeću poziciju i poziciju predvodnika novih trendova u mlečnoj industriji. Osnovu poslovne filozofije Dukata čine sveži, zdravi, prirodni i ukusni mlečni proizvodi bez konzervansa, proizvedeni od svežeg domaćeg mleka najvišeg kvaliteta.

President je globalno najsnažniji brend Lactalis Grupe i ujedno najjači brend sireva i maslaca u svetu. Nenadmašan spoj tradicije, umeća i strasti prema sirevima ključ je dugogodišnjeg uspeha najvećeg brenda sireva u svetu. Vrhunski kvalitet i bogatstvo ukusa i aroma učinili su Président omiljenom robnom markom sireva u svetu. U Srbiji se pod brendom President nalaze svi proizvodi iz kategorije sireva i maslaca. Među njima, najsnažniju ulogu ima feta broj 1 na našem tržištu, Somborska feta, zatim Domaći Mladi sir kao i topljeni sirevi i meki sirevi sa plemenitim plesnima, poput Brie-a i Cammembert-a.

Galbani je robna marka mlečnih proizvoda broj jedan u Italiji i najprodavanija marka italijanskih sireva u svetu. Tradicija stara 130 godina, kvalitet proizvoda i poverenje potrošača najsnažniji su aduti robne marke kojoj 9 od 10 italijanskih porodica svakodnevno ukazuje poverenje. 2007. godine Galbani je postao deo Lactalis Grupe a u Srbiji je prisutan od 2010. godine. Asortiman Galbanijevih proizvoda u Srbiji čine tradicionalni italijanski sirevi: mozzarella, mascarpone, gorgonzola i drugi.